Wydarzenia
Zobacz wszystkieWarsztaty kuchni węgierskiej
dla dorosłych
Liczba miejsc ograniczona
Terminy:
2025-12-17 — 17:30
Uczestnicy warsztarów przygotują dwa klasyczne dania: aromatyczny, rozgrzewający gulasz oraz langosz — jedno z najpopularniejszych street-foodowych przysmaków Węgier. Uczestnicy poznają sekrety oryginalnych receptur, techniki przygotowania oraz kulinarne ciekawostki związane z węgierskimi tradycjami.
Prowadzenie: Ákos Koteczki – kucharz z ponad 27-letnim doświadczeniem, urodzony w Győr na Węgrzech, od 18 lat związany z Polską i mieszkający w Lublinie. Podczas tych spotkań uczestnicy poznają różne techniki kulinarne i wspólnie przygotowują potrawy. Zajęcia często mają charakter terapeutyczny — Ákos gotuje i piecze z osobami starszymi, a dla dzieci z niepełnosprawnością intelektualną tworzy specjalnie dostosowane pokazy, umożliwiające aktywny udział w zajęciach.